Näin pääset mukaan:

Youtube-lähetys

Keskiviikkoisin klo 18.00 aina uusi lähetys 3.2. – 31.3.2021.

Suosittelemme YouTube-lähetyksen seuraamista paremman kuvan- ja äänenlaadun tarjoamiseksi. Lähetyksen jälkeen liity keskustelemaan aiheesta pienryhmäsi kanssa kotonasi, Zoomissa tai puhelimitse. Jos sinulla ei ole vielä pienryhmää, liity mukaan Zoom-palvelun kautta.

Kirjoitustulkkaus Zoom

Tämä vaihtoehto on sinulle, jolla on vaikeuksia saada selvää puheesta ja  laulusta äänen perusteella. Valitse Kirjoitustulkkaus Zoom ohjelman alusta alkaen keskiviikkoisin klo 18.00.

Zoom pienryhmät

Keskiviikkoisin klo 18.00 (voit seurata YouTube-lähetystä klo 18.00 – 18.45)

Pienryhmään liittymisen ohjeet:

  • Jos ystäväsi on kutsunut sinut pienryhmään, avaa Zoomista toiminto breakout rooms. Mene listalla ryhmänvetäjäsi nimen kohtaan ja valitse Join (liity).

  • Jos sinulla ei ole vielä pienryhmää, niin voit valita listalta ryhmän OIKOS ja liittyä siihen.

  • Breakout rooms -toiminnon löydät tietokoneella Zoomin alapalkista ja älypuhelimella näytön vasemmasta yläreunasta.

RYHMÄNVETÄJÄT:

  • jos et ole vielä ilmoittautunut pienryhmäroordinaattorille, niin ilmoittaudu pian.

 

Pienryhmäkoordinaattori

Tiina Keronen
tiina.keronen@oikos.fi
050 407 4466

Ohjelma

Tilaisuus kestää noin 45 minuuttia. Ohjelma koostuu musiikista, kahdesta lyhyestä puheesta sekä todistuksesta. Alta näet puheiden otsikot. Live-tilaisuuden päätteeksi on mahdollisuus kokoontua pienryhmiin keskustelemaan illan aiheesta sekä rukoilemaan yhdessä.

Aiheita ja kysymyksiä

Keskiviikko 3.2.

Tämä YouTubessa: https://youtu.be/6W9pDkUL7WQ

1. Miksi minulle käy näin? (Jippu)

2. Palomuurin juurella – Jokke

Raamatunpaikat:

Ef. 1:7-8 ”Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armonsa rikkauden tulla runsaana osaksemme ja suonut meille kaikkea viisautta ja ymmärrystä.”

Ef. 2:13 ”Mutta nyt Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa, hänen veressään, tuonut lähelleen teidät, jotka ennen olitte kaukana hänestä.”

Kysymyksiä ryhmässä pohdittavaksi

A. Miten voidaan välttyä katkeroitumiselta vastoinkäymisten paineessa?
B. Miksi anteeksianto on Jeesuksen veressä?
C. Mitä on Jeesuksen veren armon rikkaus?

Keskiviikko 10.2.

Tämä YouTubessa: https://youtu.be/lNH8M2F0wtk

3. Ostettu huipulle

Johtoajatus:

a) Jeesus maksoi ihmisestä verensä hinnan
b) Käsittämätön asema Jumalan edessä

Raamatunpaikat

Piet. 1:18-19 Tiedättehän, ettei teitä ole lunastettu isiltä perimästänne tyhjänpäiväisestä elämästä millään katoavalla tavaralla, hopealla tai kullalla, vaan Kristuksen, tuon virheettömän ja tahrattoman karitsan, kalliilla verellä.

Kol. 1:19-22 Jumala näki hyväksi antaa kaiken täyteyden asua hänessä sekä hänen välityksellään tehdä sovinnon ja hänen ristinsä verellä vahvistaa rauhan kaiken kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa. Tekin olitte ennen Jumalasta vieraantuneita ja häntä kohtaan vihamielisiä, kun elitte pahojen tekojenne vallassa. Mutta nyt hän on tehnyt teidän kanssanne sovinnon, kun Kristus omassa ruumiissaan kärsi kuoleman asettaakseen teidät pyhinä, nuhteettomina ja moitteettomina Jumalan eteen.

4. Kuka kelpaa Jeesukselle

Johtoajatus:

Kuka kelpaa Jeesukselle? – elämässä epäonnistunut ja ihmisten halveksima

Raamatunpaikat

2. Sam. 4:4 Saulin pojalla Jonatanilla oli rampa poika. Hän oli ollut viisivuotias silloin, kun Jisreelistä tuli tieto Saulin ja Jonatanin kohtalosta. Pojan hoitaja oli siepannut hänet pakoon lähtiessään mukaansa mutta pudottanut hänet kiireissään, ja poika jäi ontuvaksi. Hänen nimensä oli Mefiboset.

2. Sam. 9:1-13 1 Daavid kysyi: »Mahtaako Saulin suvusta olla enää jäljellä ketään, jolle voisin Jonatanin tähden osoittaa ystävyyttä?» 2 Saulin talossa oli ollut Siba-niminen palvelija. Hänet kutsuttiin Daavidin luo, ja kuningas kysyi: »Oletko sinä Siba?» Hän vastasi: »Olen, herrani.» 3 Kuningas kysyi: »Eikö Saulin suvusta ole enää jäljellä ketään, jolle voisin osoittaa ystävyyttä, niin kuin Jumala vaatii?» Siba vastasi kuninkaalle: »On yksi, Jonatanin rampa poika.» 4 Kuningas kysyi: »Missä hän on?» Siba sanoi: »Hän on Ammielin pojan Makirin talossa Lo-Dabarissa.» 5 Kuningas lähetti palvelijansa hakemaan hänet sieltä. 6 Tultuaan kuninkaan luo Mefiboset, Saulin pojan Jonatanin poika, heittäytyi kunnioittavasti maahan hänen eteensä. Daavid sanoi: »Mefiboset!» Hän vastasi: »Olen palvelijasi.» 7 Daavid sanoi hänelle: »Älä pelkää. Minä haluan osoittaa sinulle ystävyyttä isäsi Jonatanin tähden. Minä annan sinulle isoisäsi Saulin koko maaomaisuuden, ja saat aina syödä minun pöydässäni.» 8 Mefiboset kumarsi kunnioittavasti ja sanoi: »Mikä olen minä, sinun palvelijasi, kun käännyt tällaisen koiranraadon puoleen?» 9 Kuningas kutsui luokseen Saulin palvelijan Siban ja sanoi hänelle: »Kaiken sen, mikä on kuulunut Saulille ja hänen suvulleen, minä annan herrasi pojalle. 10 Viljele poikiesi ja orjiesi kanssa hänen maataan ja korjaa sato, niin että herrasi poika saa siitä toimeentulonsa. Mefiboset, herrasi poika, saa kuitenkin aina syödä minun pöydässäni.» Siballa oli viisitoista poikaa ja kaksikymmentä orjaa. 11 Hän vastasi kuninkaalle: »Minä teen niin kuin herrani ja kuninkaani käskee.» Siitä alkaen Mefiboset söi Daavidin pöydässä kuninkaan poikien joukossa. 12 Mefibosetilla oli pieni poika, jonka nimi oli Miika. Koko Siban talonväki jäi Mefibosetin palvelukseen, 13 mutta Mefiboset itse asui Jerusalemissa, koska hän sai aina syödä kuninkaan pöydässä; ja hän ontui kumpaakin jalkaansa.

3. & 4. Kysymyksiä ryhmässä pohdittavaksi

A. Mistä Jeesus osti ihmiset verellään ja mihin?
B. Veri on jokaiselle ihmiselle tuttu, sehän kiertää suonissamme. Ilman verta ei ole ihmiselämää. Miten Jeesuksen veri on Sinulle elämää antava voima?
C. Sanomme sanat ”kaikki kelpaavat Jeesukselle”, mutta kuinka on fariseusten, mielestään hyvien ihmisten laita, kelpaavatko hekin Jeesukselle?

Keskiviikko 17.2.

Tämä YouTubessa: https://youtu.be/yrasp27MB-A

5. Kun elämä lyö polvilleen

Johtoajatus:

Jumala siunaa läsnäolollaan ahdingossa olevan ihmisen

Raamatunpaikat

4. Moos. 6:24-26 Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua, Herra kirkastakoon sinulle kasvonsa ja olkoon sinulle armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan.

Job 6:11-13 Mistä saan voimaa, että vielä kestän? Mistä päämäärän, että vielä jaksan? Onko minun voimani kuin kiveä, ovatko lihakseni rautaa? Ei. Minä olen lopussa, kaikki on toivotonta.

Job 23:1-4 Nyt Job sanoi: – Tänäkin päivänä ajatukseni nousevat kapinaan. Murehtiminen vie minulta voimat. Kunpa tietäisin, mistä hänet voin löytää ja miten pääsen sinne, missä hän asuu! Minä esittäisin hänelle asiani ja toisin julki kaikki todisteeni.

6. Särkynyt sydän

Johtoajatus:

a) omavoimaisuuden vaihtuminen Jeesuksen voimaan
b) Jeesuksen veren armon aikaansaama anteeksiantamus ja uudet mahdollisuudet

Raamatunpaikat

Jer. 18:1-4 Jeremialle tuli tämä Herran sana: »Mene savenvalajan työpajaan! Siellä saat kuulla, mitä minä haluan sanoa sinulle.» Minä menin savenvalajan työpajaan, jossa hän parhaillaan työskenteli pyöränsä ääressä. Jos valmistumassa oleva astia meni pilalle hänen käsissään, hän muotoili samasta savesta uuden, sellaisen kuin halusi.

Ps. 51:9, 11-12, 14, 19 Vihmo minut puhtaaksi iisopilla ja pese minut lunta valkeammaksi. Käännä katseesi pois synneistäni ja pyyhi minusta kaikki pahat tekoni. Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki. Anna minulle jälleen pelastuksen riemu ja suo minun iloiten sinua seurata. Murtunut mieli on minun uhrini, särkynyttä sydäntä et hylkää, Jumala.

Ps. 32:5 Minä tunnustin sinulle syntini, en salannut pahoja tekojani. Minä sanoin: »Tunnustan syntini Herralle.» Sinä annoit anteeksi pahat tekoni, otit pois syntieni taakan.

5. & 6. Kysymyksiä ryhmässä pohdittavaksi

A. Kun ihminen on todella lopussa, ei jaksa enää millään. Miten mielestäsi Jeesuksen veren armo antaa Sinulle voimaa jaksaa?
B. Monilla elämä menee palasiksi ja elämä särkyy, mutta mitä mielestäsi Daavid tarkoitti sanoillaan ”Särkynyttä sydäntä et hylkää, Jumala.”
C. Miten voit ilmaista sanat ”särkynyt sydän” toisellakin tavalla?

Keskiviikko 24.2.

Tämä YouTubessa: https://youtu.be/0KWP57ICjCk

7. Outo teko

Johtoajatus:

Vain Jeesuksen veri pelastaa

Raamatunpaikka

2. Moos. 12:12-13, 22 Sinä yönä minä kuljen läpi Egyptin ja surmaan Egyptin jokaisen esikoisen, niin ihmisten kuin eläintenkin. Minä, Herra, annan tuomioni kohdata kaikkia Egyptin jumalia. Ja veri olkoon niiden talojen merkkinä, joissa te olette, sillä kun minä näen veren, menen ohitsenne. Minä kuritan vain egyptiläisiä, eikä tämä vitsaus satu teihin. Ottakaa sitten kimppu iisoppia, kastakaa se vatiin laskettuun vereen ja sivelkää verta oven kamanaan ja molempiin pieliin. Älköön kukaan teistä menkö kotinsa ovesta ulos ennen aamua.

8. Rakuunaviinietikka ja mansikkauute

Johtoajatus:

a) Syntinen ja Jeesus sopivat yhteen
b) Syntinen saa Jeesuksesta maun esiin

Raamatunpaikat

Matt. 11:19 Ihmisen Poika tuli, hän syö ja juo, ja ihmiset sanovat: ’Mikä syömäri ja juomari, publikaanien ja muiden syntisten ystävä!’ Mutta Viisauden teoista Viisaus
tunnetaan!»

1. Tim. 1:14-17 Meidän Herramme armo on ollut yltäkylläinen, samoin se usko ja rakkaus, jonka Kristus Jeesus saa aikaan. Tämä sana on varma ja vastaanottamisen arvoinen: Kristus Jeesus on tullut maailmaan pelastamaan syntisiä, joista minä olen suurin. Mutta minut armahdettiin, jotta Kristus Jeesus juuri minussa osoittaisi, kuinka suuri hänen kärsivällisyytensä on. Näin olisin myös vastedes esimerkkinä niille, jotka uskovat häneen ja saavat ikuisen elämän. Ikuiselle kuninkaalle, kuolemattomalle, näkymättömälle ja ainoalle Jumalalle kunnia ja kirkkaus aina ja ikuisesti! Aamen.

7. & 8. Kysymyksiä ryhmässä pohdittavaksi

A. Millä tavalla Jeesuksen veren tuomaa turvaa voidaan käyttää väärin vai voidaanko?
B. Mitä sinulle tulee mieleen sanoista ”Jeesus ja syntinen sopivat yhteen”? Mitä sinun mielestäsi on synti?
C. Pitääkö meidän kaikkien tuntea Paavalin tavoin olevamme syntisistä suurimpia?

Keskiviikko 3.3.

Tämä YouTubessa: https://youtu.be/IXpqy8p_ivc

9. Yksi ainoa teko

Johtoajatus:

Jeesuksen verenvuodatus riittää Jumalalle maksuna ihmisen synneistä

Raamatunpaikat

Hebr. 10:14 sillä hän on jo yhdellä ainoalla uhrilla tehnyt pysyvästi täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.

Room. 5:18 Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän.

10. Kuka kelpaa taivaaseen?

Johtoajatus:

Syntinsä tunnustava ja hylkäävä

Raamatunpaikka

Luuk. 18:10-14 »Kaksi miestä meni temppeliin rukoilemaan. Toinen oli fariseus, toinen publikaani. Fariseus asettui paikalleen seisomaan ja rukoili itsekseen: ’Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, rosvot, huijarit, huorintekijät tai vaikkapa tuo publikaani. Minä paastoan kahdesti viikossa ja maksan kymmenykset kaikesta, siitäkin mitä ostan.’
Publikaani seisoi taempana. Hän ei tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: ’Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!’ »Minä sanon teille: hän lähti kotiinsa vanhurskaana, tuo toinen ei. Jokainen, joka itsensä korottaa, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan.»

9. & 10. Kysymyksiä ryhmässä pohdittavaksi

A. Raamatun mukaan meidät on tehty Jeesuksen ristin kuolemassa täydellisiksi. Miksi sitten Jeesus sanoi ”Olkaa täydelliset niin kuin teidän Taivaallinen Isänne
täydellinen on”?
B. Mikä fariseuksen rukouksessa temppelissä oli vialla, kun hän lähti kotiinsa ilman vanhurskautta eli taivaskelpoisuutta?
C. Kun publikaani eli syntinen ihminen sanoi ”Jumala ole minulle syntiselle armollinen”, niin miksi tämä itsessään kelvoton lähti kotiinsa taivasvalmiina?

Keskiviikko 10.3.

11. Kuinka elän?

Johtoajatus:

Uudestisyntymisessä Pyhä Henki synnyttää ihmisen Jeesukseen

Raamatunpaikat

Joh. 3:3 Jeesus vastasi hänelle: »Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa.»

2. Kor. 5:17, 18 (alkuosa) Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle! Kaiken on saanut aikaan Jumala

Hebr. 13:20,21 Rauhan Jumala, joka ikuisen liiton uhriveren tähden on nostanut kuolleista lampaiden suuren paimenen, meidän Herramme Jeesuksen, varustakoon teidät hyvillä lahjoillaan, niin että voitte täyttää hänen tahtonsa. Sen, mikä on hänelle mieleen, hän itse tehköön meissä, hän ja Jeesus Kristus. Hänen on kunnia aina ja ikuisesti. Aamen.

12. Kuinka voitan kiusaukset?

Johtoajatus:

Pysymällä Jeesuksessa

Raamatunpaikka

Joh. 6:53-56 Jeesus sanoi heille: »Totisesti, totisesti: ellette te syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertaan, teillä ei ole elämää. Mutta sillä, joka syö minun lihani ja juo minun vereni, on ikuinen elämä, ja viimeisenä päivänä minä herätän hänet. Minun lihani on todellinen ruoka, minun vereni on todellinen juoma. Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, pysyy minussa, ja minä pysyn hänessä.

11. & 12. Kysymyksiä ryhmässä pohdittavaksi

A. Miksi Jeesus piti uudestisyntymistä ainoana mahdollisuutena päästä taivaaseen?
B. Kun on uusi luomus ja vanha on kadonnut, niin minne se vanha ihminen katosi?
C. Kun Jeesus kehotti syömään lihansa ja juomaan verensä, niin hän tarkoitti, että ota minut todesta. Mitä minun on tehtävä heti herättyäni, jotta päivän aikana voittaisin kohtaamani kiusaukset?

Keskiviikko 17.3.

13. Vapaa hyvään elämään

Johtoajatus:

Jeesus vapauttaa synnistä ja sen vallasta itsensä valtaan.

Raamatunpaikat

Joh. 8:32,36 Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita.» Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.

1. Joh. 5:10-13 Jokaisella, joka uskoo Jumalan Poikaan, on tämä todistus sisimmässään. Mutta jokainen, joka ei Jumalan todistusta usko, tekee hänestä valehtelijan, hän kun ei usko itse Jumalaa. Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää. Tämän kaiken olen kirjoittanut teille, Jumalan Poikaan uskoville, jotta tietäisitte, että teillä on iankaikkinen elämä.

14. Miksi Jeesus – miksei joku toinen?

Johtoajatus:

Jeesus on enemmän kuin kukaan toinen

Raamatunpaikat

Kol. 2:9-10 Hänessä on jumaluus ruumiillistunut koko täyteydessään, ja hänen yhteydessään myös te olette tulleet tästä täyteydestä osallisiksi. Hän on kaikkien valtojen ja voimien pää.

Ilm. 1:8 »Minä olen A ja O, alku ja loppu», sanoo Herra Jumala, hän, joka on, joka oli ja joka on tuleva, Kaikkivaltias.

13. & 14. Kysymyksiä ryhmässä pohdittavaksi

A. Miten Jeesuksen teko ristillä vapautti ihmisen synnin vallasta hyvään elämään?
B. Voiko veren armon korostus johtaa synnin tekemiseen? Jos näin on, niin mistä se johtuu?
C. Mikä tekee Jeesuksesta ainutlaatuisen / ylivertaisen?

Keskiviikko 24.3.

15. Jeesuksen rakkauskirje

Johtoajatus:

Olet Jeesukselle ilon ja riemun aihe

Raamatunpaikat

Sef. 3:17 (KR 38) Herra, sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi, sankari, joka auttaa. Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua, hän sinusta
riemulla riemuitsee.”

Sef. 3:17 (KR 92) Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.

Sef. 3:17 (FINRK) Herra , sinun Jumalasi, on keskelläsi, hän on pelastava sankari. Hän iloitsee sinusta suuresti, hän tyynnyttää sinut rakkaudessaan, riemuiten hän sinusta riemuitsee.”

Sef. 3:17 ((FI1776)) Sillä Herra sinun Jumalas on sinun tykönäs, väkevä vapahtaja; hän on sinusta suuresti riemuitseva, ja on oleva sinulle suloinen, ja antava anteeksi, ja sinusta pitää kiitoksella riemuittaman.

16. Rakkauden ihme

Johtoajatus:

Veri ainut pelastuksemme

Raamatunpaikat

Ilm. 12:11 He voittivat hänet, Karitsan veri ja heidän todistuksensa toivat heille voiton. He eivät säästäneet henkeään vaan olivat valmiit kuolemaankin.

Hebr. 9:13-14 Jos jo pukkien ja härkien veri ja saastuneiden päälle vihmottava hiehon tuhka puhdistaa ihmisen ulkonaisiin menoihin kelvolliseksi, kuinka paljon paremmin puhdistaakaan Kristuksen veri! Ikuisen henkensä voimalla hän on antanut itsensä virheettömänä uhrina Jumalalle, ja hänen verensä puhdistaa meidän omantuntomme kuoleman teoista, niin että voimme palvella elävää Jumalaa.

15. & 16. Kysymyksiä ryhmässä pohdittavaksi

A. Miten Jeesus ristillä vahvisti rakkautensa Sinua kohtaan?
B. Millaisia ajatuksia mieleesi nousee, kun Jeesus riemuitsee Sinusta?
C. Mitä Jeesuksen ristinkuolemassa tapahtui sellaista, että Jeesuksen anteeksiantava ja synnit sovittava veri riittää elämäsi lopussakin onnelliseen iankaikkiseen elämään?

Keskiviikko 31.3.

17. Risti tänään (Jippu)

18. Koko maailma kolmella ristillä

Johtoajatus:

a) Mikä on sinun ristisi?
b) Koko maailma yhdellä ristillä

Raamatunpaikat

Luuk. 23:39-43 Toinen ristillä riippuvista pahantekijöistä herjasi hänkin Jeesusta. Hän sanoi: »Etkö sinä ole Messias? Pelasta nyt itsesi ja meidät!» Mutta toinen moitti häntä: »Etkö edes sinä pelkää Jumalaa, vaikka kärsit samaa rangaistusta? Mehän olemme ansainneet tuomiomme, meitä rangaistaan tekojemme mukaan, mutta tämä mies ei ole tehnyt mitään pahaa.» Ja hän sanoi: »Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.» Jeesus vastasi: »Totisesti: jo tänään olet minun kanssani paratiisissa.»

Joh. 14:1-6 »Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta – enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen.

Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen.» Tuomas sanoi hänelle: »Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?» Jeesus vastasi: »Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.

18. Kysymyksiä ryhmässä pohdittavaksi

A. Mikä mielestäsi on suurin syy siihen, että tänä aikana on tunkua sille ristille, missä ei uskota Jeesuksen ristintyöhön?
B. Jeesuksen toinen tulemus merkitsee tämä pahan maailman loppua ja hyvän elämän alkua taivaassa. Mitä lohtua sinä saat tästä toivon varmuudesta?
C. Millaisia ajatuksia Yksi ja ainoa – Jeesus sarja on sinussa herättänyt?