Navetassa tapahtuu -sarja TV7

Lähetys TV 7:ssä

Sunnuntaisin klo 18:15 aina uusi lähetys 9.5. – 4.7.2021.

Navetassa tapahtuu -sarjan lähetykset tulevat TV 7:stä. Pääset lähetykseen tästä linkistä. Lähetyksen jälkeen liity keskustelemaan aiheesta pienryhmäsi kanssa kotonasi, Zoomissa tai puhelimitse. Jos sinulla ei ole vielä pienryhmää, liity mukaan Zoom-palvelun kautta.

 

Zoom pienryhmät

Sunnuntaisin klo 19.00 TV 7 lähetyksen jälkeen.

Pääset Zoomiin tästä linkistä.

Pienryhmään liittymisen ohjeet:

 • Jos ystäväsi on kutsunut sinut pienryhmään, avaa Zoomista toiminto breakout rooms. Mene listalla ryhmänvetäjäsi nimen kohtaan ja valitse Join (liity).

 • Breakout rooms -toiminnon löydät tietokoneella Zoomin alapalkista ja älypuhelimella näytön vasemmasta yläreunasta.

   

  Pienryhmäkoordinaattori

  Kaarina Villa
  kaarina.villa@adventtikirkko.fi
  0503277300

  Tiina Keronen
  tiina.keronen@oikos.fi
  050 407 4466

  Ohjelma

  Lähetys kestää noin 45 minuuttia. Ohjelma koostuu musiikista, kahdesta lyhyestä puheesta sekä todistuksesta. Alta näet puheiden otsikot. Puhujana tilaisuuksissa on Joel Saarinen ja Jippu.

  Live-tilaisuuden päätteeksi on mahdollisuus kokoontua pienryhmiin keskustelemaan illan aiheesta sekä rukoilemaan yhdessä.

  Keskusteluja puhujan kanssa

  Joel Saarinen
  0451274241

  Sunnuntai 9.5.

  (Tämä YouTubessa)

  1. Miksi minulle käy näin? (Jippu)

  2. Palomuurin juurella – Jokke

  Raamatunpaikat:

  Ef. 1:7-8 ”Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armonsa rikkauden tulla runsaana osaksemme ja suonut meille kaikkea viisautta ja ymmärrystä.”

  Ef. 2:13 ”Mutta nyt Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa, hänen veressään, tuonut lähelleen teidät, jotka ennen olitte kaukana hänestä.”

  Sunnuntai 16.5.

  (Tämä YouTubessa)

  3. Ostettu huipulle

  Johtoajatus:

  a) Jeesus maksoi ihmisestä verensä hinnan
  b) Käsittämätön asema Jumalan edessä

  Raamatunpaikat

  Piet. 1:18-19 Tiedättehän, ettei teitä ole lunastettu isiltä perimästänne tyhjänpäiväisestä elämästä millään katoavalla tavaralla, hopealla tai kullalla, vaan Kristuksen, tuon virheettömän ja tahrattoman karitsan, kalliilla verellä.

  Kol. 1:19-22 Jumala näki hyväksi antaa kaiken täyteyden asua hänessä sekä hänen välityksellään tehdä sovinnon ja hänen ristinsä verellä vahvistaa rauhan kaiken kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa. Tekin olitte ennen Jumalasta vieraantuneita ja häntä kohtaan vihamielisiä, kun elitte pahojen tekojenne vallassa. Mutta nyt hän on tehnyt teidän kanssanne sovinnon, kun Kristus omassa ruumiissaan kärsi kuoleman asettaakseen teidät pyhinä, nuhteettomina ja moitteettomina Jumalan eteen.

  4. Kuka kelpaa Jeesukselle

  Johtoajatus:

  Kuka kelpaa Jeesukselle? – elämässä epäonnistunut ja ihmisten halveksima

  Raamatunpaikat

  2. Sam. 4:4 Saulin pojalla Jonatanilla oli rampa poika. Hän oli ollut viisivuotias silloin, kun Jisreelistä tuli tieto Saulin ja Jonatanin kohtalosta. Pojan hoitaja oli siepannut hänet pakoon lähtiessään mukaansa mutta pudottanut hänet kiireissään, ja poika jäi ontuvaksi. Hänen nimensä oli Mefiboset.

  2. Sam. 9:1-13 1 Daavid kysyi: »Mahtaako Saulin suvusta olla enää jäljellä ketään, jolle voisin Jonatanin tähden osoittaa ystävyyttä?» 2 Saulin talossa oli ollut Siba-niminen palvelija. Hänet kutsuttiin Daavidin luo, ja kuningas kysyi: »Oletko sinä Siba?» Hän vastasi: »Olen, herrani.» 3 Kuningas kysyi: »Eikö Saulin suvusta ole enää jäljellä ketään, jolle voisin osoittaa ystävyyttä, niin kuin Jumala vaatii?» Siba vastasi kuninkaalle: »On yksi, Jonatanin rampa poika.» 4 Kuningas kysyi: »Missä hän on?» Siba sanoi: »Hän on Ammielin pojan Makirin talossa Lo-Dabarissa.» 5 Kuningas lähetti palvelijansa hakemaan hänet sieltä. 6 Tultuaan kuninkaan luo Mefiboset, Saulin pojan Jonatanin poika, heittäytyi kunnioittavasti maahan hänen eteensä. Daavid sanoi: »Mefiboset!» Hän vastasi: »Olen palvelijasi.» 7 Daavid sanoi hänelle: »Älä pelkää. Minä haluan osoittaa sinulle ystävyyttä isäsi Jonatanin tähden. Minä annan sinulle isoisäsi Saulin koko maaomaisuuden, ja saat aina syödä minun pöydässäni.» 8 Mefiboset kumarsi kunnioittavasti ja sanoi: »Mikä olen minä, sinun palvelijasi, kun käännyt tällaisen koiranraadon puoleen?» 9 Kuningas kutsui luokseen Saulin palvelijan Siban ja sanoi hänelle: »Kaiken sen, mikä on kuulunut Saulille ja hänen suvulleen, minä annan herrasi pojalle. 10 Viljele poikiesi ja orjiesi kanssa hänen maataan ja korjaa sato, niin että herrasi poika saa siitä toimeentulonsa. Mefiboset, herrasi poika, saa kuitenkin aina syödä minun pöydässäni.» Siballa oli viisitoista poikaa ja kaksikymmentä orjaa. 11 Hän vastasi kuninkaalle: »Minä teen niin kuin herrani ja kuninkaani käskee.» Siitä alkaen Mefiboset söi Daavidin pöydässä kuninkaan poikien joukossa. 12 Mefibosetilla oli pieni poika, jonka nimi oli Miika. Koko Siban talonväki jäi Mefibosetin palvelukseen, 13 mutta Mefiboset itse asui Jerusalemissa, koska hän sai aina syödä kuninkaan pöydässä; ja hän ontui kumpaakin jalkaansa.

  Sunnuntai 23.5.

  (Tämä YouTubessa)

  5. Kun elämä lyö polvilleen

  Johtoajatus:

  Jumala siunaa läsnäolollaan ahdingossa olevan ihmisen

  Raamatunpaikat

  4. Moos. 6:24-26 Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua, Herra kirkastakoon sinulle kasvonsa ja olkoon sinulle armollinen. Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan.

  Job 6:11-13 Mistä saan voimaa, että vielä kestän? Mistä päämäärän, että vielä jaksan? Onko minun voimani kuin kiveä, ovatko lihakseni rautaa? Ei. Minä olen lopussa, kaikki on toivotonta.

  Job 23:1-4 Nyt Job sanoi: – Tänäkin päivänä ajatukseni nousevat kapinaan. Murehtiminen vie minulta voimat. Kunpa tietäisin, mistä hänet voin löytää ja miten pääsen sinne, missä hän asuu! Minä esittäisin hänelle asiani ja toisin julki kaikki todisteeni.

  6. Särkynyt sydän

  Johtoajatus:

  a) omavoimaisuuden vaihtuminen Jeesuksen voimaan
  b) Jeesuksen veren armon aikaansaama anteeksiantamus ja uudet mahdollisuudet

  Raamatunpaikat

  Jer. 18:1-4 Jeremialle tuli tämä Herran sana: »Mene savenvalajan työpajaan! Siellä saat kuulla, mitä minä haluan sanoa sinulle.» Minä menin savenvalajan työpajaan, jossa hän parhaillaan työskenteli pyöränsä ääressä. Jos valmistumassa oleva astia meni pilalle hänen käsissään, hän muotoili samasta savesta uuden, sellaisen kuin halusi.

  Ps. 51:9, 11-12, 14, 19 Vihmo minut puhtaaksi iisopilla ja pese minut lunta valkeammaksi. Käännä katseesi pois synneistäni ja pyyhi minusta kaikki pahat tekoni. Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista minut, anna vahva henki. Anna minulle jälleen pelastuksen riemu ja suo minun iloiten sinua seurata. Murtunut mieli on minun uhrini, särkynyttä sydäntä et hylkää, Jumala.

  Ps. 32:5 Minä tunnustin sinulle syntini, en salannut pahoja tekojani. Minä sanoin: »Tunnustan syntini Herralle.» Sinä annoit anteeksi pahat tekoni, otit pois syntieni taakan.

  Sunnuntai 30.5.

  (Tämä YouTubessa)

  7. Outo teko

  Johtoajatus:

  Vain Jeesuksen veri pelastaa

  Raamatunpaikka

  2. Moos. 12:12-13, 22 Sinä yönä minä kuljen läpi Egyptin ja surmaan Egyptin jokaisen esikoisen, niin ihmisten kuin eläintenkin. Minä, Herra, annan tuomioni kohdata kaikkia Egyptin jumalia. Ja veri olkoon niiden talojen merkkinä, joissa te olette, sillä kun minä näen veren, menen ohitsenne. Minä kuritan vain egyptiläisiä, eikä tämä vitsaus satu teihin. Ottakaa sitten kimppu iisoppia, kastakaa se vatiin laskettuun vereen ja sivelkää verta oven kamanaan ja molempiin pieliin. Älköön kukaan teistä menkö kotinsa ovesta ulos ennen aamua.

  8. Rakuunaviinietikka ja mansikkauute

  Johtoajatus:

  a) Syntinen ja Jeesus sopivat yhteen
  b) Syntinen saa Jeesuksesta maun esiin

  Raamatunpaikat

  Matt. 11:19 Ihmisen Poika tuli, hän syö ja juo, ja ihmiset sanovat: ’Mikä syömäri ja juomari, publikaanien ja muiden syntisten ystävä!’ Mutta Viisauden teoista Viisaus
  tunnetaan!»

  1. Tim. 1:14-17 Meidän Herramme armo on ollut yltäkylläinen, samoin se usko ja rakkaus, jonka Kristus Jeesus saa aikaan. Tämä sana on varma ja vastaanottamisen arvoinen: Kristus Jeesus on tullut maailmaan pelastamaan syntisiä, joista minä olen suurin. Mutta minut armahdettiin, jotta Kristus Jeesus juuri minussa osoittaisi, kuinka suuri hänen kärsivällisyytensä on. Näin olisin myös vastedes esimerkkinä niille, jotka uskovat häneen ja saavat ikuisen elämän. Ikuiselle kuninkaalle, kuolemattomalle, näkymättömälle ja ainoalle Jumalalle kunnia ja kirkkaus aina ja ikuisesti! Aamen.

  Sunnuntai 6.6.

  (Tämä YouTubessa)

  9. Yksi ainoa teko

  Johtoajatus:

  Jeesuksen verenvuodatus riittää Jumalalle maksuna ihmisen synneistä

  Raamatunpaikat

  Hebr. 10:14 sillä hän on jo yhdellä ainoalla uhrilla tehnyt pysyvästi täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.

  Room. 5:18 Niin kuin siis yhden ainoan rikkomus tuotti kaikille ihmisille kadotustuomion, niin riittää yhden ainoan vanhurskas teko antamaan kaikille ihmisille vanhurskauden ja elämän.

  10. Kuka kelpaa taivaaseen?

  Johtoajatus:

  Syntinsä tunnustava ja hylkäävä

  Raamatunpaikka

  Luuk. 18:10-14 »Kaksi miestä meni temppeliin rukoilemaan. Toinen oli fariseus, toinen publikaani. Fariseus asettui paikalleen seisomaan ja rukoili itsekseen: ’Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, rosvot, huijarit, huorintekijät tai vaikkapa tuo publikaani. Minä paastoan kahdesti viikossa ja maksan kymmenykset kaikesta, siitäkin mitä ostan.’
  Publikaani seisoi taempana. Hän ei tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: ’Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!’ »Minä sanon teille: hän lähti kotiinsa vanhurskaana, tuo toinen ei. Jokainen, joka itsensä korottaa, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan.»

  Sunnuntai 13.6.

  (Tämä YouTubessa)

  11. Kuinka elän?

  Johtoajatus:

  Uudestisyntymisessä Pyhä Henki synnyttää ihmisen Jeesukseen

  Raamatunpaikat

  Joh. 3:3 Jeesus vastasi hänelle: »Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa.»

  2. Kor. 5:17, 18 (alkuosa) Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut, uusi on tullut tilalle! Kaiken on saanut aikaan Jumala

  Hebr. 13:20,21 Rauhan Jumala, joka ikuisen liiton uhriveren tähden on nostanut kuolleista lampaiden suuren paimenen, meidän Herramme Jeesuksen, varustakoon teidät hyvillä lahjoillaan, niin että voitte täyttää hänen tahtonsa. Sen, mikä on hänelle mieleen, hän itse tehköön meissä, hän ja Jeesus Kristus. Hänen on kunnia aina ja ikuisesti. Aamen.

  12. Kuinka voitan kiusaukset?

  Johtoajatus:

  Pysymällä Jeesuksessa

  Raamatunpaikka

  Joh. 6:53-56 Jeesus sanoi heille: »Totisesti, totisesti: ellette te syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertaan, teillä ei ole elämää. Mutta sillä, joka syö minun lihani ja juo minun vereni, on ikuinen elämä, ja viimeisenä päivänä minä herätän hänet. Minun lihani on todellinen ruoka, minun vereni on todellinen juoma. Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, pysyy minussa, ja minä pysyn hänessä.

  Sunnuntai 20.6.

  (Tämä YouTubessa)

  13. Vapaa hyvään elämään

  Johtoajatus:

  Jeesus vapauttaa synnistä ja sen vallasta itsensä valtaan.

  Raamatunpaikat

  Joh. 8:32,36 Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita.» Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.

  1. Joh. 5:10-13 Jokaisella, joka uskoo Jumalan Poikaan, on tämä todistus sisimmässään. Mutta jokainen, joka ei Jumalan todistusta usko, tekee hänestä valehtelijan, hän kun ei usko itse Jumalaa. Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää. Tämän kaiken olen kirjoittanut teille, Jumalan Poikaan uskoville, jotta tietäisitte, että teillä on iankaikkinen elämä.

  14. Miksi Jeesus – miksei joku toinen?

  Johtoajatus:

  Jeesus on enemmän kuin kukaan toinen

  Raamatunpaikat

  Kol. 2:9-10 Hänessä on jumaluus ruumiillistunut koko täyteydessään, ja hänen yhteydessään myös te olette tulleet tästä täyteydestä osallisiksi. Hän on kaikkien valtojen ja voimien pää.

  Ilm. 1:8 »Minä olen A ja O, alku ja loppu», sanoo Herra Jumala, hän, joka on, joka oli ja joka on tuleva, Kaikkivaltias.

  Sunnuntai 27.6.

  (Tämä YouTubessa)

  15. Jeesuksen rakkauskirje

  Johtoajatus:

  Olet Jeesukselle ilon ja riemun aihe

  Raamatunpaikat

  Sef. 3:17 (KR 38) Herra, sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi, sankari, joka auttaa. Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua, hän sinusta
  riemulla riemuitsee.”

  Sef. 3:17 (KR 92) Herra, Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänen ilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta.

  Sef. 3:17 (FINRK) Herra , sinun Jumalasi, on keskelläsi, hän on pelastava sankari. Hän iloitsee sinusta suuresti, hän tyynnyttää sinut rakkaudessaan, riemuiten hän sinusta riemuitsee.”

  Sef. 3:17 ((FI1776)) Sillä Herra sinun Jumalas on sinun tykönäs, väkevä vapahtaja; hän on sinusta suuresti riemuitseva, ja on oleva sinulle suloinen, ja antava anteeksi, ja sinusta pitää kiitoksella riemuittaman.

  16. Rakkauden ihme

  Johtoajatus:

  Veri ainut pelastuksemme

  Raamatunpaikat

  Ilm. 12:11 He voittivat hänet, Karitsan veri ja heidän todistuksensa toivat heille voiton. He eivät säästäneet henkeään vaan olivat valmiit kuolemaankin.

  Hebr. 9:13-14 Jos jo pukkien ja härkien veri ja saastuneiden päälle vihmottava hiehon tuhka puhdistaa ihmisen ulkonaisiin menoihin kelvolliseksi, kuinka paljon paremmin puhdistaakaan Kristuksen veri! Ikuisen henkensä voimalla hän on antanut itsensä virheettömänä uhrina Jumalalle, ja hänen verensä puhdistaa meidän omantuntomme kuoleman teoista, niin että voimme palvella elävää Jumalaa.

  Sunnuntai 4.7.

  (Tämä YouTubessa)

  17. Risti tänään (Jippu)

  18. Koko maailma kolmella ristillä

  Johtoajatus:

  a) Mikä on sinun ristisi?
  b) Koko maailma yhdellä ristillä

  Raamatunpaikat

  Luuk. 23:39-43 Toinen ristillä riippuvista pahantekijöistä herjasi hänkin Jeesusta. Hän sanoi: »Etkö sinä ole Messias? Pelasta nyt itsesi ja meidät!» Mutta toinen moitti häntä: »Etkö edes sinä pelkää Jumalaa, vaikka kärsit samaa rangaistusta? Mehän olemme ansainneet tuomiomme, meitä rangaistaan tekojemme mukaan, mutta tämä mies ei ole tehnyt mitään pahaa.» Ja hän sanoi: »Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.» Jeesus vastasi: »Totisesti: jo tänään olet minun kanssani paratiisissa.»

  Joh. 14:1-6 »Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta – enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen.

  Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen.» Tuomas sanoi hänelle: »Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?» Jeesus vastasi: »Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.

  ryhmät

  Ryhmät

  Oikos-talo
  Metsätähdentie 7 B
  Vantaa

  HappyHand
  Helsinginkatu 19
  Helsinki

  Oolo
  Annankatu 7 A
  Helsinki

  Kallio
  Helsinki

  Siikasalmi
  Liperi

  Jyväskylä

  Vaasa

  Tampere

  Espoo

  Haukivuori

  Kemi

  Mikkeli

  Vihti

  Lohja

   

  Loimaa

  Piikkiö
  Kaarina

  Pori